| muratordom.pl » Kuchnia » Naczynia kuchenne » Dekoracyjna miedź

Dekoracyjna miedź

Patelnie z miedzi wykorzystywane są okazjonalnie, ale w kuchni wyglądają niezwykle dekoracyjnie...

Autor: Mariusz Bykowski

Zalety: bardzo ładny i oryginalny wygląd.

Wady: nieodporne na działanie kwasów zawartych w żywności - przygotowaną na takiej patelni potrawę trzeba od razu przełożyć do innego naczynia - w przeciwnym razie znajdzie się w niej domieszka miedzi. Miedziane naczynia są trudne w pielęgnacji - aby nie zaśniedziały, trzeba je regularnie konserwować preparatami do czyszczenia miedzi. Patelnie tego typu są również ciężkie i drogie.

Używamy ich: do smażenia konfitur i powideł.

Porcelana, ceramika i kamionka w kuchni

Czas wyjąć z kredensów pasiaste serwety, gliniane ptaszki, ręcznie malowane naczynia i...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Jak się pozbyć kamienia?

Nowo zakupionym czajnikiem, ekspresem do kawy czy pralką nie nacieszymy się długo, jeśli nie zadbamy o...

Praktyczne gadżety do kuchni. Zobacz, jakie...

Poszukujesz gadżetów do kuchni, które usprawnią i umilą przygotowywanie posiłków? Oto...

Sztuka gotowania i smażenia wg Roberta Sowy

Z panem Robertem Sową - szefem kuchni hotelu Jan III Sobieski, odznaczonym Oskarem Kulinarnym oraz tytułem...

Nie tylko od święta

Elegancki serwis nie musi kojarzyć się wyłącznie z uroczystym przyjęciem. Codzienny posiłek w gronie...

Dobrze wysmażone!

W kuchni nie sposób się obyć bez dobrej patelni. O tym wie każdy. Jednak nie każdy wie, co oznacza...