| muratordom.pl » Kuchnia » Naczynia kuchenne » Dekoracyjna miedź

Dekoracyjna miedź

Patelnie z miedzi wykorzystywane są okazjonalnie, ale w kuchni wyglądają niezwykle dekoracyjnie...

Autor: Mariusz Bykowski

Zalety: bardzo ładny i oryginalny wygląd.

Wady: nieodporne na działanie kwasów zawartych w żywności - przygotowaną na takiej patelni potrawę trzeba od razu przełożyć do innego naczynia - w przeciwnym razie znajdzie się w niej domieszka miedzi. Miedziane naczynia są trudne w pielęgnacji - aby nie zaśniedziały, trzeba je regularnie konserwować preparatami do czyszczenia miedzi. Patelnie tego typu są również ciężkie i drogie.

Używamy ich: do smażenia konfitur i powideł.

Przeczytaj dodatkowo:
Świąteczne nakrycie stołu ze stroikiem w roli...

Elegancki stół - ukłon w stronę zwolenników tradycji i natury. Klasyczna dekoracja utrzymana jest w barwach...

Sprawa na ostrzu

Jak pokroić paprykę, jaki nóż wybrać do sera, jak powinno wyglądać ostrze do filetowania ryb?

Nie tylko od święta

Elegancki serwis nie musi kojarzyć się wyłącznie z uroczystym przyjęciem. Codzienny posiłek w gronie...

Praktyczne gadżety do kuchni. Zobacz, jakie...

Poszukujesz gadżetów do kuchni, które usprawnią i umilą przygotowywanie posiłków? Oto...

Kieliszki: szampanki, koniakówki, czyli co i w...

Wina, koktajle, piwo czy choćby woda. Inaczej smakują w przysłowiowej musztardówce, a inaczej gdy podane są w...

Wielkanoc na stole. Pomysły, jak udekorować stół...

Biały serwis i taki sam obrus to czasem za mało, żeby pięknie świętować Wielkanoc. Już teraz warto...