| muratordom.pl » Kuchnia » Naczynia kuchenne » Dekoracyjna miedź

Dekoracyjna miedź

Patelnie z miedzi wykorzystywane są okazjonalnie, ale w kuchni wyglądają niezwykle dekoracyjnie...

Autor: Mariusz Bykowski

Zalety: bardzo ładny i oryginalny wygląd.

Wady: nieodporne na działanie kwasów zawartych w żywności - przygotowaną na takiej patelni potrawę trzeba od razu przełożyć do innego naczynia - w przeciwnym razie znajdzie się w niej domieszka miedzi. Miedziane naczynia są trudne w pielęgnacji - aby nie zaśniedziały, trzeba je regularnie konserwować preparatami do czyszczenia miedzi. Patelnie tego typu są również ciężkie i drogie.

Używamy ich: do smażenia konfitur i powideł.

Porcelana, ceramika i kamionka w kuchni

Czas wyjąć z kredensów pasiaste serwety, gliniane ptaszki, ręcznie malowane naczynia i...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Kawiarka. Jak wybrać zaparzarkę do kawy?

Aby napić się dobrej kawy, nie trzeba iść do kawiarni. Zaparzarka do kawy zapewni Ci niezapominane doznania...

Porcelana, ceramika i kamionka w kuchni

Czas wyjąć z kredensów pasiaste serwety, gliniane ptaszki, ręcznie malowane naczynia i uczynić z nich...

Akcesoria kuchenne dla początkującego kucharza...

Rynek opanowały gadżety do kuchni. Każdy znajdzie coś dla siebie: od amatora do prawdziwego szefa kuchni....

Pomysły na wielkanocny stół [INSPIRACJE]

Świąteczne śniadanie powinno mieć odpowiednią oprawę, aby wprowadzać w radosny klimat Wielkanocy. Na stole...

Wielkanoc na stole. Pomysły, jak udekorować stół...

Biały serwis i taki sam obrus to czasem za mało, żeby pięknie świętować Wielkanoc. Już teraz warto...

Jak się pozbyć kamienia?

Nowo zakupionym czajnikiem, ekspresem do kawy czy pralką nie nacieszymy się długo, jeśli nie zadbamy o...