Brownie - czekoladowe ciasto z malinami
Pyszne, intensywnie czekoladowe ciasto dla łasuchów. Ze świeżymi owocami. Idealnie smakuje w połączeniu z delikatnymi i słodkimi malinami. Zobacz, jak upiec letnie ciasto z owocami. Przepis na brownie krok po kroku
Przepis na brownie z malinami:
Składniki: pół szklanki mąki, 220 g czekolady (deserowej), półtorej szklanki cukru, 200 g masła, 4 jajka, półtorej szklanki malin, szczypta soli.
Przygotowanie ciasta: do ubitych jajek z cukrem na sztywną pianę dodaj roztopione i wystudzone mało z czekoladą. Następnie do masy dodaj mąkę i sól. Wymieszaj składniki. Wylej ciasto na wysmarowaną masłem blaszkę (lub wyłożona papierem do pieczenia). Następnie posyp wierzch świeżymi malinami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez około 35 minut.