Inteligentne pieczenie i gotowanie. Intuicyjne sprzęty AGD z możliwościami, o których nie miałeś pojęcia!

2019-11-15 9:57 MATERIAŁ SPONSOROWANY I ELECTROLUX
Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux oferuje gamę urządzeń, które umożliwią fanom dobrej kuchni, idealne i intuicyjne przygotowanie potraw

W zasadzie możemy być już szefami kuchni we własnych domach. Producenci sprzętów kuchennych tworzą coraz bardziej funkcjonalne, intuicyjne i designerskie produkty. Szwedzka marka Electrolux opracowała linię piekarników oraz płyt indukcyjnych, o których funkcjach nawet nie śniliśmy!

Miłośnicy dobrej kuchni w domu chcą gotować jak profesjonaliści. Szukają przepisów, porad, polegają też na intuicji. Electrolux wyszedł naprzeciw tym oczekiwaniom i oferuje gamę urządzeń, które umożliwią fanom dobrej kuchni, idealne i intuicyjne przygotowanie potraw. Produkty skierowane są także do osób, dla których gotowanie nie jest konikiem. Wśród sprzętów AGD marka stworzyła linię piekarników i płyt indukcyjnych, które w tym pomogą. Pamiętajmy, że kuchnia jest sercem domu, a ta nowoczesna stała się dziś miejscem, gdzie toczy się życie rodzinne i towarzyskie: nie tylko przygotowuje się w niej posiłki, czy je spożywa, ale i prowadzi rozmowy, spotyka z przyjaciółmi, czy odrabia lekcje z dziećmi. Współczesne kuchnie oraz ich wyposażenie są zarówno funkcjonalne, jak i odznaczają się oryginalnym designem.

Piekarniki intuicyjne

Nowa linia prawdziwie intuicyjnych urządzeń kuchennych Electrolux została zaprojektowana w ten sposób, by dać możliwość kreowania lepszych doświadczeń kulinarnych. Często brakuje nam czasu, dlatego szukamy sprzętów i rozwiązań, które ułatwią nam pracę i przystosują się do nas (a nie my do nich). Wybierając wyposażenie do własnej kuchni zwracamy też uwagę na ciekawe wzornictwo. Intuicyjne piekarniki parowe Electrolux sprawiają, że skraca się przede wszystkim czas przygotowywania potraw (o 20 proc.), które są chrupiące z wierzchu, a delikatne wewnątrz. Do ich przyrządzenia zużywa się mniej oleju i tłuszczu. Dzięki temu dania z piekarnika zachowują składniki odżywcze, minerały i witaminy, a także są bardzo aromatyczne.

Zalety i funkcje nowoczesnych piekarników Electrolux

  • Piekarnik parowy SteamBake – para w początkowej fazie pieczenia zapewnia lepszy wygląd i smak wypieków (chleba i ciast), które są równomiernie wypieczone i pełne aromatu.
  • Piekarnik parowy SteamCrisp – para i gorące powietrze sprawia, że potrawy stają się wilgotne w środku i chrupiące na zewnątrz. Funkcja SteamCrisp chroni je przed wysuszeniem, poprawia smak i konsystencję.
  • Piekarnik parowy SteamBoost – wyposażony jest w trzy tryby: gotowanie na parze, odgrzewanie i pieczenie. Para zachowuje naturalną wilgotność potraw przy obniżonej temperaturze pieczenia.
  • Piekarnik parowy SteamPro – jest zarówno idealny do gotowania na parze, pieczenia, czy grillowania, jak i do gotowania potraw metodą Sous-Vide (czyli gotowanie produktów w próżniowo zamkniętych torebkach w kąpieli wodnej albo parowej w niskiej temperaturze) niczym w profesjonalnej restauracji.

Możemy również w piekarnikach parowych piec jak najbardziej tradycyjnie i z termoobiegiem. Dają nam więc swobodę wyboru.

Sense – piekarniki bez kompromisów i dla zapracowanych

Czy wyobrażasz sobie, że masz asystenta w swojej domowej kuchni? Linia Sense to urządzenia AGD, które podpowiadają gotującemu, jakie parametry wybrać i jak je uzyskać, by dania były smaczne i niepowtarzalne. Funkcja Assisted Cooking polega na tym, że wybieramy daną potrawę, a piekarnik ustawia odpowiedni program i czas pieczenia z przyspieszonym nagrzewaniem. Takie ustawienia można zapisać.

W modelach z funkcją Connectivity możemy zdalnie sterować piekarnikiem (MyElectrolux Kitchen)- począwszy od jego włączenia i wyboru programu pieczenia, poprzez kontrolę procesu pieczenia aż po powiadomienie o jego końcu. Modele z kamerą umożliwiają także podglądanie tego co się dzieje w komorze piekarnika bez konieczności podchodzenia do niego

Dodatkową zaletą piekarników parowych Electrolux jest termosonda. Dzięki niej nie musimy bać się o przypalenie lub niedopieczenie potraw. Jest szczególnie przydatna dla tych , którzy dopiero zaczynają przygodę z gotowaniem.

Płyty indukcyjne - Electrolux
Autor: Electrolux Korzystanie z najnowszej linii płyt indukcyjnych nie wymaga wielkiego wysiłku, a poszerza doświadczenia kulinarne

Płyty indukcyjne po skandynawsku

Zgodnie z podejściem marki Electrolux – ukierunkowaniem na potrzeby człowieka- również nowa linia płyt indukcyjnych jest zaprojektowana w ten sposób. Korzystanie z nich nie wymaga wysiłku, jest intuicyjne, daje więcej możliwości, które sprawiają, że odkrywane są nowe smaki i doświadczenia kulinarne.

  • SenseBoil® - płyta rozpoznaje moment, gdy dochodzi do zagotowania wody i automatycznie zmniejsza moc. Dzięki temu nic z garnka nie wykipi.
  • SenseFry® - działanie tej płyty indukcyjnej powoduje, że dania są odpowiednio wysmażone. Dokonujemy wyboru potrawy i stopnia wysmażenia, a płyta sama dobiera odpowiednią temperaturę. Stopień wysmażenia od początku do końca jest taki sam.
  • SensePro® - jeśli marzy nam się danie prosto z najlepszej restauracji - z tą płytą jest to możliwe! Dzięki termosondzie będziemy mieć m.in. idealnie wysmażone steki: rare, medium lub well done – tak jak najbardziej lubimy! Niezależnie, co przygotujesz, płyta ta prowadzi użytkownika krok po kroku - można być pewnym, że danie się uda.
Płyty indukcyjne - Electrolux
Autor: Electrolux Dzięki płycie SensePro® wykonanie najtrudniejszych dań jest możliwe

Oprócz powyższych rozwiązań płyty indukcyjne marki Electrolux mają możliwość „kontaktu” z okapem – który dostosowuje siłę wyciągu do intensywności gotowania. Za to odpowiedzialna jest funkcja Hob2Hood. Płyty marki Electrolux są najpłytsze na rynku ( SLIM-FIT), więc dopasowują się do każdej kuchni i spokojnie zastępują płytę gazową i ceramiczną, przy czym są także łatwe w montażu (niektóre mają funkcję OptiFix™).

Korzystanie z tego typu urządzeń w kuchni nie wymaga wielkiego wysiłku i jest przede wszystkim bardzo intuicyjne. Funkcje piekarników i płyt indukcyjnych Electrolux są zaprojektowane w ten sposób, by maksymalnie wydobyć najlepszy smak przygotowywanej potrawy i wzbogacić nasze kulinarne doświadczenia. To ważne zarówno dla osób lubiących eksperymentować w kuchni, jak i dla tych, którzy na to czasu nie mają, a lubią smacznie i dobrze zjeść w domowym zaciszu.

Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.
KOMENTARZE