Marchew

Marchew

Marchew to najczęściej uprawiane warzywo korzeniowe
Źródło: www.thinkstockphotos.com
Rozwiń
Pietruszka

Pietruszka

Część podziemna pietruszki to twardy korzeń palowy o białym miąższu
Źródło: www.thinkstockphotos.com
Rozwiń
Seler

Seler

Seler najlepiej rośnie na glebach niezbyt ciężkich, żyznych, o odczynie zbliżonym do obojętnego, bogatych w próchnicę
Źródło: www.thinkstockphotos.com
Rozwiń
Burak

Burak

Korzenie buraka przeznaczone do przechowywania zbiera się we wrześniu i październiku
Źródło: www.thinkstockphotos.com
Rozwiń
Salsefia

Salsefia

Salsefia to roślina o jadalnym korzeniu
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Skorzonera

Skorzonera

Biały miąższ korzenia skorzonery przypomina smakiem szparagi
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Warzywa korzeniowe

Warzywa korzeniowe

Do grona najpopularniejszych warzyw korzeniowych zalicza się marchew, pietruszkę, seler korzeniowy i burak ćwikłowy
Źródło: www.thinkstockphotos.com
Rozwiń
Marchew zwyczajna

Marchew zwyczajna

Zbiory korzeni marchwi do bezpośredniego spożycia prowadzi się sukcesywnie przez cały sezon
Źródło: www.thinkstockphotos.com
Rozwiń
Buraki

Buraki

Buraki potrzebują ciepłego i słonecznego stanowiska, gdyż nie znoszą zacienienia
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Pietruszka korzeniowa

Pietruszka korzeniowa

Zbiory pietruszki korzeniowej prowadzi się przez cały sezon z przerywki (można zacząć w czerwcu-lipcu), natomiast na zimowe przechowywanie jednorazowo w październiku
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powrót
Marchew
Pietruszka
Seler
Burak
Salsefia
Skorzonera
Warzywa korzeniowe
Marchew zwyczajna
Buraki
Pietruszka korzeniowa
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email