Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Warzywa dyniowate

Warzywa dyniowate

Do warzyw dyniowatych należą: dynia, ogórek, cukinia, melon, arbuz, patison
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Dynia zwyczajna

Dynia zwyczajna

Dynia zwyczajna (łac. Cucurbita pepo) jest rośliną płożącą, której pędy osiągają nawet 12 m długości

Źródło: GettyImages
Rozwiń
Arbuz

Arbuz

Arbuz (kawon) uprawiany w ogrodzie ma płożący pokrój, pędy dorastają do 2–3 m długości

Źródło: GettyImages
Rozwiń
Melon

Melon

Melon ma wysokie wymagania klimatyczne i glebowe

Źródło: GettyImages
Rozwiń
Patison

Patison

Patison zwany jest dynią talerzową

Źródło: GettyImages
Rozwiń
Ogórek

Ogórek

Ogórki to najczęściej uprawiane w  ogrodzie warzywa dyniowate

Źródło: GettyImages
Rozwiń
Cukinia

Cukinia

Cukinia to chętnie uprawiane w ogrodach niskokaloryczne warzywo

Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Dynia Hokkaido

Dynia Hokkaido

Dynię Hokkaido uprawia się z rozsady lub z siewu wprost do gruntu

Źródło: GettyImages
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kwiaty cukinii

Kwiaty cukinii

Kwiaty cukinii są jadalne

Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powrót
Warzywa dyniowate
Dynia zwyczajna
Arbuz (kawon)
Melon
Patison
Ogórek
Cukinia
Dynia Hokkaido
Cukinia
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email