Seler korzeniowy to jedno z najczęściej uprawianych warzyw korzeniowych w ogrodach i na działkach. Selery przeznaczone do przechowywana należy wykopać z ogrodu przed przymrozkami.
Seler korzeniowy
Do spożycia nadają się zarówno korzenie, jak i liście selera
więcej...
foto: GettyImages
Seler korzeniowy
Selery przeznaczone do przechowywana zbieramy pod koniec września lub w październiku
więcej...
foto: Getty Images
Seler korzeniowy
Seler korzeniowy w okresie wzrostu jest wrażliwy na niedobór wody
więcej...
foto: GettyImages
Seler korzeniowy
Uprawa selera w ogrodzie
więcej...
foto: photos.com
Seler korzeniowy
Seler to warzywo korzeniowe
więcej...
foto: GettyImages
Seler korzeniowy
Po wyjęciu selera z ziemi, trzeba otrzepać jej pozostałości utrzymujące się na drobnych korzonkach
więcej...
foto: GettyImages
Seler korzeniowy
Seler zawiera witaminy A, B1, B2, B6, PP, E i C oraz aminokwasy