Powiększ zdjęcie
Patison
Patison uprawia się z siewu do gruntu albo z rozsady
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Najważniejszy zabieg pielęgnacyjny w uprawie patisona to podlewanie
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Skóra patisona - w zależności od odmiany - jest biaława, kremowa, zielonkawa, zielona, żółta lub fioletowa
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Patison ma największe zapotrzebowanie na wodę w okresie zawiązywania i dojrzewania owoców
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Patison wymaga miejsc słonecznych i osłoniętych od wiatru
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Owoce patisona najczęściej zbiera się od lipca do końca września
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Rozsadę patisona przygotowuje się w drugiej połowie kwietnia
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Patison tworzy owoce o nietypowym kształcie karbowanego dysku
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Z chorób patison często jest atakowany przez mączniaka prawdziwego i rzekomego
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Najlepiej smakują młode owoce zbierane około dwa tygodnie od zawiązania
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Patison
Patison do warzywo o oryginalnym kształcie
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powrót
Zamknij reklamę za
s.
X
Zamknij reklamę
...
email