Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)
Autor: JENNIFER E. WOLF/Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)
Autor: Altinosmanaj/Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)
Autor: Nungning20/Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)
Autor: Saulo Angelo/Getty Images
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)

Okra (piżmian jadalny)

Kwiaty okry
Autor: Raj Kumar Amatya/Getty Images
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Owoce ketmii jadalnej w przekroju poprzecznym mają kształt gwiazdy. Zawierają liczne brązowawe lub żółtawe nasiona
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Ketmia jadalna pochodzi z Afryki, dlatego ma duże wymagania cieplne
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Okra nadaje się do gotowania, duszenia, marynowania oraz smażenia
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Ketmia jadalna preferuje gleby żyzne, próchnicze, szybko nagrzewające się, umiarkowanie wilgotne, o pH= 6,0-7,5
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Ketmia jadalna jest wrażliwa na chłody - ginie już przy pierwszych przymrozkach
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Owoce ketmii jadalnej zbiera się stopniowo, w miarę dojrzewania
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Kwiaty ketmii jadalnej są bardzo dekoracyjne, dlatego roślinę tę sadzi się w ogrodach także jako ozdobę
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Owoce ketmii jadalnej można marynować
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna

Ketmia jadalna

Ketmia jadalna potrzebuje do prawidłowego wzrostu dużo przestrzeni, rośliny uprawia się co 90-100 cm
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Powrót
Okra (piżmian jadalny)
Okra (piżmian jadalny)
Okra (piżmian jadalny)
Okra (piżmian jadalny)
Okra (piżmian jadalny)
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email