Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)
Okra (piżmian jadalny)
Autor: JENNIFER E. WOLF/Getty Images
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)
Okra (piżmian jadalny)
Autor: Altinosmanaj/Getty Images
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)
Okra (piżmian jadalny)
Autor: Nungning20/Getty Images
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)
Okra (piżmian jadalny)
Autor: Saulo Angelo/Getty Images
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Okra (piżmian jadalny)
Kwiaty okry
Autor: Raj Kumar Amatya/Getty Images
Rozwiń
Ketmia jadalna
Owoce ketmii jadalnej w przekroju poprzecznym mają kształt gwiazdy. Zawierają liczne brązowawe lub żółtawe nasiona
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna pochodzi z Afryki, dlatego ma duże wymagania cieplne
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna
Okra nadaje się do gotowania, duszenia, marynowania oraz smażenia
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna preferuje gleby żyzne, próchnicze, szybko nagrzewające się, umiarkowanie wilgotne, o pH= 6,0-7,5
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna jest wrażliwa na chłody - ginie już przy pierwszych przymrozkach
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna
Owoce ketmii jadalnej zbiera się stopniowo, w miarę dojrzewania
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna
Kwiaty ketmii jadalnej są bardzo dekoracyjne, dlatego roślinę tę sadzi się w ogrodach także jako ozdobę
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna
Owoce ketmii jadalnej można marynować
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Ketmia jadalna
Ketmia jadalna potrzebuje do prawidłowego wzrostu dużo przestrzeni, rośliny uprawia się co 90-100 cm
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Powrót
Zamknij reklamę za
s.
X
Zamknij reklamę
...
email