Kardamon
Kardamon uprawiany jest w wielu innych krajach świata o łagodnym i ciepłym klimacie
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Nasiona kardamonu w smaku są bardzo intensywne, dlatego do potraw dodaje się je w niewielkich ilościach
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Z nasion kardamonu pozyskuje się olejek eteryczny, wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym i kosmetycznym
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Nasiona kardamonu można kupić już zmielone lub w całych strączkach
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
U starszych, 2-3-letnich roślin z kłączy wyrastają też długie, sztywne, wzniesione pędy kwiatostanowe, zwieńczone długim, groniastym kwiatostanem
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Po przekwitnieniu z kwiatów kardamonu powstają owoce
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Kardamon malabarski w naturze może dorastać nawet do 3-4 m wysokości
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Ze względu na egzotyczne pochodzenie i wysokie wymagania cieplne, kardamonu w naszym klimacie nie można uprawiać przez cały rok w gruncie
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Kardamon w naturze kardamon rośnie w wilgotnych, tropikalnych lasach Indii, Chin, Cejlonu, Sumatry i Indonezji
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Kardamon tworzy pod ziemią mięsiste, grube, segmentowane, bulwiaste kłącza
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Kardamon
Drobne, ciemne nasiona kardamonu, zamknięte w twardych, zielonych skorupkach mają wyjątkowy, ostry, korzenny, słodkawy smak i lekko kamforowy aromat
Źródło: GettyImages
Rozwiń
Powrót
Zamknij reklamę za
s.
X
Zamknij reklamę
...
email