Hurma zakwita wiosną (w maju-czerwcu) i nawet w naszych warunkach potrafi wydać owoce, które dojrzewają jesienią (od września do listopada)
więcej...
foto: gettyimages
kaki owoce
Kaki są smaczne i zdrowe - zawierają karotenoidy, witaminy (głównie wit. C, ale także wit. K i A), kwasy organiczne (w tym kwas foliowy), minerały (głównie potas, fosfor, wapń i magnez) oraz błonnik
więcej...
foto: gettyimages
Hurma wschodnia (kaki)
Kaki można spożywać na surowo - jako owoce deserowe lub dodawać do sałatek, lodów i deserów. Można też przygotować z nich dżemy lub galaretki. Owoce kaki nadają się także do suszenia lub kandyzowania
więcej...
foto: GettyImages
Owoc kaki
Owoc kaki wygląda jak duży, pomarańczowy pomidor o zwartym miąższu i błyszczącej skórce
więcej...
foto: GettyImages
Owoc kaki
Kaki zawierają zawierają karotenoidy, witaminy, kwasy organiczne, minerały