Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kokedama

Kokedama

Do przygotowania kokedamy potrzebujemy odpowiednio lepkiego i plastycznego podłoża, płatów zielonego mchu lub suchego mchu torfowca, roślin oraz sznurka
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kokedama

Kokedama

Wszystkie składniki podłoża należy umieścić w misce, zwilżyć wodą i wyrobić na lepką, miękką, gęstą masę
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kokedama

Kokedama

Następnie wybraną roślinę trzeba wyjąć ją z pojemnika, w którym rosła dotychczas, oczyścić jej korzenie z ziemi, a następnie dokładnie otoczyć je przygotowaną masą z podłoża
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kokedama

Kokedama

Gotową kulę dokładnie okrywamy zielonym mchem lub mchem torfowcem
Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Kokedama

Kokedama

Zostawiamy jeden albo dwa końce sznurka do zawieszenia kuli

Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Kokedama

Kokedama

Sznurek, którym zawijamy kulę powinien być dobrze naciągnięty

Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Kokedama

Kokedama

Wiążemy mocny węzeł i nadmiar sznurka ucinamy

Autor: GettyImages/ Archiwum prywatne
Rozwiń
Powrót
Kokedama
Kokedama
Kokedama
Kokedama
Kokedama
Kokedama
Kokedama
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email