Miesięcznik Murator ONLINE
DOSTĘP OD 4,99 ZŁ
Gorczyca - znana przyprawa
Nasiona gorczycy wykorzystywane są do wyrobu musztard.
Gorczyca biała
Gorczycę białą można uprawiać w całym kraju
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Najmniej odporna na szkodniki jest gorczyca czarna
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Gorczyca to najważniejszy składnik musztard oraz innych mieszanek przypraw
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Gorczyca biała ma silne właściwości konserwujące
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Jeśli chcemy zneutralizować nieprzyjemne zapachy, możemy użyć zmiażdżonych nasion gorczycy
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Gorczyca biała ma także właściwości lecznicze, m.in. pomagają przy nieżytach żołądka i jelit
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Rozdrobnione nasiona gorczycy z dodatkiem miodu i wody są czasem stosowane dla rozjaśnienia piegów
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Gorczyca sarepska służy do produkcji oleju spożywczego
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
W profesjonalnych uprawach gorczycę sieje się jako poplon lub międzyplon
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Wszystkie gorczyce nadają się jako przyprawy do aromatyzowania przetworów z ogórków
więcej...
foto: GettyImages
Gorczyca
Rozgrzane nasiona gorczycy przynoszą też ulgę w bólach reumatycznych
więcej...
foto: GettyImages
Podziel się
Zamknij reklamę za
s.
X
Zamknij reklamę
...
email