4 sposoby układania serwetek: łódeczka, rulonik, wachlarz, banan

2009-09-03 2:00

Serwetka, jak przystało na elegantkę, powinna być dobrze ułożona. Oprócz nienagannych manier musi mieć fantazję i oryginalny urok.

Układanie serwetek Krok IV
Autor: archiwum muratordom Wyginamy serwetkę w półkole i łączymy ze sobą końce podstawy. Brzegi wkładamy jeden w drugi i nadajemy serwetce kształt elipsy.

4 proste, a zarazem finezyjne propozycje układania serwetek.

  • Romantyczna serwetkowa łódeczka najlepiej będzie się prezentować pośrodku talerza, jako subtelne zwieńczenie pastelowego nakrycia stołu.
  • Lniana serwetka z ozdobną pomarańczową plisą, przewiązana rafią znakomicie podkreśli rustykalny charakter stołu podczas rodzinnej biesiady.
  • Serwetkę z eleganckim wachlarzem układamy pomiędzy dwoma talerzami, część deserowego talerzyka wsuwając w trójkątna kopertę.
  • Odświętnie nakryty stół pełen bizantyjskiego przepychu ozdobią złoto-bordowe serwetki o dekoracyjnych kształtach.

Układanie serwetek - łódeczka

Układanie serwetek - rulonik

Układanie serwetek - wachlarz

Układanie serwetek - banan

Czy artykuł był przydatny?
Przykro nam, że artykuł nie spełnił twoich oczekiwań.
Pozostałe podkategorie