| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Ziemniaczki z masłem czosnkowym

Ziemniaczki z masłem czosnkowym

Nieodzowny dodatek do potraw z grilla, a zarazem pyszna przekąska.

Składniki:

  • ziemniaki,
  • czosnek,
  • masło,
  • koperek,
  • sól,
  • folia aluminiowa,
  • rozpalony grill.

Jak przyrządzić:

1. Ziemniaki (w mundurkach ) średniej wielkości podgotować w wodzie na półmiękko.
2. Rozgnieść czosnek (6-8 ząbków), wymieszać z połową kostki miękkiego masła.
3. Ziemniaki obrać ze skórki, obtoczyć w posiekanym koperku, położyć na kawałku folii aluminiowej. Na każdy nałożyć łyżkę masła z czosnkiem i zawinąć w folię.
4. Ułożyć na ruszcie i grillować przez 15-20 minut.

Najlepiej smakuje z grillowanym karczkiem i kuflem zimnego pilsnera.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Mieszamy i pijemy z rozkoszą dla ochłody.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...