| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Ziemniaczki z masłem czosnkowym

Ziemniaczki z masłem czosnkowym

Nieodzowny dodatek do potraw z grilla, a zarazem pyszna przekąska.

Składniki:

  • ziemniaki,
  • czosnek,
  • masło,
  • koperek,
  • sól,
  • folia aluminiowa,
  • rozpalony grill.

Jak przyrządzić:

1. Ziemniaki (w mundurkach ) średniej wielkości podgotować w wodzie na półmiękko.
2. Rozgnieść czosnek (6-8 ząbków), wymieszać z połową kostki miękkiego masła.
3. Ziemniaki obrać ze skórki, obtoczyć w posiekanym koperku, położyć na kawałku folii aluminiowej. Na każdy nałożyć łyżkę masła z czosnkiem i zawinąć w folię.
4. Ułożyć na ruszcie i grillować przez 15-20 minut.

Najlepiej smakuje z grillowanym karczkiem i kuflem zimnego pilsnera.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Przeczytaj dodatkowo:
Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Szybkie przepisy świąteczne: ten pyszny makowiec...

Gwarantujemy, że ten makowiec na pewno ci się uda. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby w wigilię i święta...