| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Ziemniaczki z masłem czosnkowym

Ziemniaczki z masłem czosnkowym

Nieodzowny dodatek do potraw z grilla, a zarazem pyszna przekąska.

Składniki:

  • ziemniaki,
  • czosnek,
  • masło,
  • koperek,
  • sól,
  • folia aluminiowa,
  • rozpalony grill.

Jak przyrządzić:

1. Ziemniaki (w mundurkach ) średniej wielkości podgotować w wodzie na półmiękko.
2. Rozgnieść czosnek (6-8 ząbków), wymieszać z połową kostki miękkiego masła.
3. Ziemniaki obrać ze skórki, obtoczyć w posiekanym koperku, położyć na kawałku folii aluminiowej. Na każdy nałożyć łyżkę masła z czosnkiem i zawinąć w folię.
4. Ułożyć na ruszcie i grillować przez 15-20 minut.

Najlepiej smakuje z grillowanym karczkiem i kuflem zimnego pilsnera.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki...

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu....

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...