| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Zapiekanka z łososia i truskawek

Zapiekanka z łososia i truskawek

Oto przykład oryginalnego wykorzystania truskawek do wzbogacenia smaku potrawy.

Składniki:

  • 40 dag surowego fileta z łososia norweskiego,
  • 5 dag sera mozzarella,
  • 20 dag truskawek,
  • sól,
  • pieprz.

Jak przyrządzić:

Łososia myjemy, a następnie osuszamy. Dzielimy go na cztery części i przyprawiamy do smaku. Następnie obsmażamy rybę na patelni. Po obsmażeniu układamy rybę w płaskim naczyniu żaroodpornym. Okładamy filety połówkami truskawek i zasypujemy tartą mozzarellą. Pieczemy aż do stopienia sera. Gotowe danie ozdabiamy cytryną i listkiem mięty. Podajemy z tostami.


Przepis przysłany na konkurs "Truskawkowa obsesja" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Rarytasy z ogóreczkiem w środku, który zdecydowanie poprawia smak pieczonego.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjna polska potrawa - pierogi. W Wigilję jemy je z postną kapustą i grzybami.

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...