| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Zapiekanka z łososia i truskawek

Zapiekanka z łososia i truskawek

Oto przykład oryginalnego wykorzystania truskawek do wzbogacenia smaku potrawy.

Składniki:

  • 40 dag surowego fileta z łososia norweskiego,
  • 5 dag sera mozzarella,
  • 20 dag truskawek,
  • sól,
  • pieprz.

Jak przyrządzić:

Łososia myjemy, a następnie osuszamy. Dzielimy go na cztery części i przyprawiamy do smaku. Następnie obsmażamy rybę na patelni. Po obsmażeniu układamy rybę w płaskim naczyniu żaroodpornym. Okładamy filety połówkami truskawek i zasypujemy tartą mozzarellą. Pieczemy aż do stopienia sera. Gotowe danie ozdabiamy cytryną i listkiem mięty. Podajemy z tostami.


Przepis przysłany na konkurs "Truskawkowa obsesja" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Przeczytaj dodatkowo:
Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a...

Grillowanie na grillach z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie różnych sposobów...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Grill węglowy. Jakie cechy powinien mieć dobry...

Grillowanie to doskonała metoda na przyrządzanie potraw na świeżym powietrzu - na tarasie, w ogrodzie czy na...