| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Zapiekanka z łososia i truskawek

Zapiekanka z łososia i truskawek

Oto przykład oryginalnego wykorzystania truskawek do wzbogacenia smaku potrawy.

Składniki:

  • 40 dag surowego fileta z łososia norweskiego,
  • 5 dag sera mozzarella,
  • 20 dag truskawek,
  • sól,
  • pieprz.

Jak przyrządzić:

Łososia myjemy, a następnie osuszamy. Dzielimy go na cztery części i przyprawiamy do smaku. Następnie obsmażamy rybę na patelni. Po obsmażeniu układamy rybę w płaskim naczyniu żaroodpornym. Okładamy filety połówkami truskawek i zasypujemy tartą mozzarellą. Pieczemy aż do stopienia sera. Gotowe danie ozdabiamy cytryną i listkiem mięty. Podajemy z tostami.


Przepis przysłany na konkurs "Truskawkowa obsesja" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Dla wielbicieli kotletów mielonych propozycja potrawy z grilla.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Kutia

Święta to czas słodkości, wypieków i bakalii. Na stole wigilijnym nie może zabraknąć tradycyjnej...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...