| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Z samych warzyw

Z samych warzyw

Smaczne danie nie tylko dla wegetarian.

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 2 cebule
  • 3 papryki
  • puszka pomidorów typu Pelati
  • kostka rosołu warzywnego
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

Warzywa umyć, pokroić w kostkę. Partiami dusić na oliwie: cebulę zeszklić, dodać paprykę, a na końcu cukinię. Podlać małą ilością wody. Pomidory wyjąć z puszki i pokroić, a następnie razem z sosem wlać do reszty warzyw. Dodać kostkę rosołową. Doprawić. Dusić razem ok. 20 min.

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego

Ciasto jabłkowe to chyba najpopularniejsze i najbardziej lubiane z ciast. My proponujemy nieco inną jego...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest banalnie proste. Wystarczy kupić ogórki i gotowy...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...