| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Wątróbki drobiowe z grilla

Wątróbki drobiowe z grilla

Soczyste wątróbki upieczone na grillu są znakomitą propozycją na letni obiad na świeżym powietrzu.

  Składniki:

  • 1 kg wątróbek drobiowych,
  • pół kostki świeżego, schłodzonego masła,
  • garść majeranku,
  • sól i pieprz.

Jak to zrobić

Wątróbki starannie oczyścić z błonek. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majeranek (suszony dokładnie rozetrzeć w dłoniach, aby jeszcze bardziej wydobyć jego aromat). Całość wymieszać z rozdrobnionym masłem (dobrze schłodzone masło można zetrzeć na tarce do jarzyn). Tak przygotowaną wątróbkę wyłożyć na kilka warstw folii aluminiowej (2-3 warstwy). Szczelnie zawinąć, aby powstały podczas grillowania sos nie wydostał się na zewnątrz. Grillować 20-30 minut.


Przepis nagrodzony w konkursie "Letnie grillowanie" organizowanym przez serwis Muratordom.pl. Gratulujemy!

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Szybkie przepisy świąteczne: ten pyszny makowiec...

Gwarantujemy, że ten makowiec na pewno ci się uda. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby w wigilię i święta...