| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Truskawkowy makaron z parmezanem

Truskawkowy makaron z parmezanem

Oryginalne połączenie smaku truskawek i parmezanu, które warto wypróbować.

Składniki:

  • truskawki,
  • makaron penne,
  • cukier,
  • listki mięty (lub bazylii),
  • ocet balsamiczny,
  • parmezan.

Jak przygotować:

Ugotować penne, pokroić truskawki i dodać do ugotowanego makaronu, doprawić cukrem do smaku. Dodać ocet balsamiczny (ok. 2 łyżki), całość posypać parmezanem i dodać listki mięty (ewentulanie bazylii).


Przepis przysłany na konkurs "Truskawkowa obsesja" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Truskawkowe uderzenie

Czyli truskawkowy drink z wódką.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...