| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Truskawkowy makaron z parmezanem

Truskawkowy makaron z parmezanem

Oryginalne połączenie smaku truskawek i parmezanu, które warto wypróbować.

Składniki:

  • truskawki,
  • makaron penne,
  • cukier,
  • listki mięty (lub bazylii),
  • ocet balsamiczny,
  • parmezan.

Jak przygotować:

Ugotować penne, pokroić truskawki i dodać do ugotowanego makaronu, doprawić cukrem do smaku. Dodać ocet balsamiczny (ok. 2 łyżki), całość posypać parmezanem i dodać listki mięty (ewentulanie bazylii).


Przepis przysłany na konkurs "Truskawkowa obsesja" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Przeczytaj dodatkowo:
Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjna polska potrawa - pierogi. W Wigilję jemy je z postną kapustą i grzybami.

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest banalnie proste. Wystarczy kupić ogórki i gotowy...

Szybkie przepisy świąteczne: ten pyszny makowiec...

Gwarantujemy, że ten makowiec na pewno ci się uda. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby w wigilię i święta...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...