| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Truskawkowy makaron z parmezanem

Truskawkowy makaron z parmezanem

Oryginalne połączenie smaku truskawek i parmezanu, które warto wypróbować.

Składniki:

  • truskawki,
  • makaron penne,
  • cukier,
  • listki mięty (lub bazylii),
  • ocet balsamiczny,
  • parmezan.

Jak przygotować:

Ugotować penne, pokroić truskawki i dodać do ugotowanego makaronu, doprawić cukrem do smaku. Dodać ocet balsamiczny (ok. 2 łyżki), całość posypać parmezanem i dodać listki mięty (ewentulanie bazylii).


Przepis przysłany na konkurs "Truskawkowa obsesja" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Bardzo atrakcyjny wizualnie i smakowo deser na eleganckie przyjęcia i nie tylko.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Pascal Brodnicki poleca: grillowany pstrąg z...

Polecamy świetny przepis na pstrąga z grilla, z limonką i świeżym tymiankiem. Pascal Brodnicki proponuje...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a...

Grillowanie na grillach z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie różnych sposobów...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...