| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Szybki piernik

Szybki piernik

Ostudzony piernik polać i udekorować obranymi ze skórki migdałami...

Składniki

  • 4 szklanki mąki pszennej
  • szklanka miodu
  • szklanka cukru
  • 4 jaja
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 opakowania przyprawy do piernika
  • 2 opakowania gotowej polewy czekoladowej
  • garść migdałów

Jak to zrobić

Mąkę przesiać, dodać cukier, przyprawę do piernika, jajka, miód i wlać sodę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Zagnieść ciasto i położyć na wyłożonej papierem blasze.

Piec w 180 st. C przez ok. 40 min. Zrobić polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu. Ostudzony piernik polać i udekorować obranymi ze skórki migdałami.

Przydatne w kuchni

Jeśli ktoś nie ma wprawy, a tym bardziej nie wie, które i w jakich proporcjach przyprawy należy dodać do piernika, może skorzystać z gotowej mieszanki, czyli przyprawy do piernika.

Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...