| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby urozmaicić ich niepowtarzalny smak gorąco zachęcamy do przyrządzenia ostrego sosu salsa. To wspaniały sposób na podanie chipsów Lays w oryginalny sposób.

Składniki:

  • 1 średnia cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie

 

Wykonanie:

Cebulkę drobno posiekać i zrumienić na patelni. Dodać zmiksowane pomidory i zmiażdżony czosnek. Całość podgrzewać na małym ogniu. Dodać drobno pokrojoną papryczkę chilli, pieprz, sól, zioła prowansalskie i oregano. Gdy sos zgęstnieje zdjąć z kuchenki. Sos doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...