| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Ryba z rodzynkami

Ryba z rodzynkami

Zalać rybę sosem, posypać suchymi rodzynkami i grubą warstwą żółtego sera.

Składniki

  • filet z dowolnej ryby morskiej
  • pół szklanki pikantnego ketchupu
  • pół szklanki śmietany
  • garść rodzynek
  • łyżeczka tartego chrzanu
  • starty żółty ser

Jak to zrobić

Usmażone filety ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Wymieszać ketchup ze śmietaną i chrzanem. Zalać rybę sosem, posypać suchymi rodzynkami i grubą warstwą sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do minimum 180°C przez około 20 minut.

Przeczytaj dodatkowo:
Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjna polska potrawa - pierogi. W Wigilję jemy je z postną kapustą i grzybami.

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki...

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu....