| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Ryba z rodzynkami

Ryba z rodzynkami

Zalać rybę sosem, posypać suchymi rodzynkami i grubą warstwą żółtego sera.

Składniki

  • filet z dowolnej ryby morskiej
  • pół szklanki pikantnego ketchupu
  • pół szklanki śmietany
  • garść rodzynek
  • łyżeczka tartego chrzanu
  • starty żółty ser

Jak to zrobić

Usmażone filety ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Wymieszać ketchup ze śmietaną i chrzanem. Zalać rybę sosem, posypać suchymi rodzynkami i grubą warstwą sera. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do minimum 180°C przez około 20 minut.

Przeczytaj dodatkowo:
Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...