| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Porterówka

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być różne, w zależności od tego jakie chcemy uzyskać stężenie alkoholu, słodkość lub goryczkę.

Porterówka

Składniki:

  • 2 piwa porter (0,33l)
  • 0,4 l spirytusu
  • 2 szklanki cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego 16g

 
Zagotować piwo z cukrem i cukrem waniliowym, odstawić do ostygnięcia. Połączyć ze spirytusem. Po około 2 godzinach rozlewać do butelek.

Dobrze wyrobione ciasto na pierogi powinno być elastyczne i gładkie. Jeżeli nadziewamy pierogi...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest banalnie proste. Wystarczy kupić ogórki i gotowy...

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...