| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Porterówka

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być różne, w zależności od tego jakie chcemy uzyskać stężenie alkoholu, słodkość lub goryczkę.

Porterówka

Składniki:

  • 2 piwa porter (0,33l)
  • 0,4 l spirytusu
  • 2 szklanki cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego 16g

 
Zagotować piwo z cukrem i cukrem waniliowym, odstawić do ostygnięcia. Połączyć ze spirytusem. Po około 2 godzinach rozlewać do butelek.

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...

Tiramisu bez jajek

Tiramisu to deser składający się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso, przełożonych...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...