| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Pijany bekon

Pijany bekon

Potrawa łatwa i przyjemna w wykonaniu. Nadmiar piwa można skonsumować. Nie zaszkodzi.

Składniki (porcja dla 5 dorosłych osób):

  • 20 plastrów bekonu

Marynata:

  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 2 łyżki chrzanu
  • 2 szklanki piwa
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • majeranek

Jak przyrządzić:

Składniki marynaty wymieszać. Zalać nią bekon i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Potem opiekać na grillu z obydwu stron po 5 minut, posmarować go piwem i znowu piec po 5 minut z obu stron.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Przeczytaj dodatkowo:
Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Szybkie przepisy świąteczne: ten pyszny makowiec...

Gwarantujemy, że ten makowiec na pewno ci się uda. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby w wigilię i święta...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...