| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Pijany bekon

Pijany bekon

Potrawa łatwa i przyjemna w wykonaniu. Nadmiar piwa można skonsumować. Nie zaszkodzi.

Składniki (porcja dla 5 dorosłych osób):

  • 20 plastrów bekonu

Marynata:

  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 2 łyżki chrzanu
  • 2 szklanki piwa
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • majeranek

Jak przyrządzić:

Składniki marynaty wymieszać. Zalać nią bekon i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Potem opiekać na grillu z obydwu stron po 5 minut, posmarować go piwem i znowu piec po 5 minut z obu stron.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Oto jak w oryginalny sposób można podać na stół owoce.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...