| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i chorizo

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i chorizo

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu. Spróbuj nowych smaków.

Składniki dla 4 osób:

100 g polędwiczek wieprzowych
9 plastrów kiełbasy Chorizo przekroić na połówki
1 g papryczki chili w proszku
20 ml oliwy z oliwek
20 g świeżej szałwii posiekanej
gruba sól morska, świeżo zmielony pieprz
20 g świeżo posiekanej mięty

Przygotowanie:

Polędwiczki wieprzowe oczyścić z tłuszczu i skóry. Następnie pokroić w plastry o grubości około 3 cm.

Przygotować marynatę do szaszłyków: paprykę chili, olej i szałwię wymieszać z oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Polędwiczki i kiełbasą Chorizo na przemian nabijać na szpikulce do szaszyków i posmarować marynatą. Smażyć na rozgrzanym grillu.

Podczas grillowania mięso należy również smarować marynatą. Przed podaniem posypać posiekaną miętą, nie zdejmować szaszłyków ze szpikulców.

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Tiramisu bez jajek

Tiramisu to deser składający się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso, przełożonych...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Pascal Brodnicki poleca: grillowany pstrąg z...

Polecamy świetny przepis na pstrąga z grilla, z limonką i świeżym tymiankiem. Pascal Brodnicki proponuje...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...