| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Papryka faszerowana serem

Papryka faszerowana serem

Pyszne danie, szybkie i tanie.

Składniki:

  • papryka,
  • ser feta,
  • świeże zioła (mięta, tymianek bazylia).

 

Jak przyrządzić:

Podłużne papryczki nacinamy z jednej strony, wydłubujemy pestki, nadziewamy serem uprzednio wymieszanym z ziołami (jak kto lubi), smarujemy oliwą i kładziemy na grilla. To tyle, parę minut i mamy pyszną zakąskę. Podawać z czerwonym wytrawnym winem.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Przeczytaj dodatkowo:
Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...