| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Papryka faszerowana serem

Papryka faszerowana serem

Pyszne danie, szybkie i tanie.

Składniki:

  • papryka,
  • ser feta,
  • świeże zioła (mięta, tymianek bazylia).

 

Jak przyrządzić:

Podłużne papryczki nacinamy z jednej strony, wydłubujemy pestki, nadziewamy serem uprzednio wymieszanym z ziołami (jak kto lubi), smarujemy oliwą i kładziemy na grilla. To tyle, parę minut i mamy pyszną zakąskę. Podawać z czerwonym wytrawnym winem.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Truskawkowe uderzenie

Czyli truskawkowy drink z wódką.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Szybkie przepisy świąteczne: ten pyszny makowiec...

Gwarantujemy, że ten makowiec na pewno ci się uda. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby w wigilię i święta...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...