| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Naleśniki zapiekane

Naleśniki zapiekane

Ser żółty, czerwona i zółta papryka oraz bazylia to składniki, które tworzą farsz tych zapiekanych naleśników.

Naleśniki zapiekaneSkładniki

Ciasto

  • 14 dag mąki
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 160 ml mleka
  • sól
  • 3 łyżki oleju

Nadzienie

  • żółty ser w plastrach
  • żółta i czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • bazylia (świeża lub suszona)

Jak to zrobić

Z podanych składników przyrządzić ciasto miksując składniki na jednolitą masę. Usmażyć cienkie naleśniki. Następnie na każdym placku ułożyć: żółty ser, po kilka pasków papryki żółtej i czerwonej, 2 plastry pomidora, posypać bazylią. Naleśniki złożyć na pół. Zapiec na patelni (przycisnąć łopatką w trakcie smażenia). Zrumienione, podawać na gorąco z sosem pomidorowym. Można udekorować tartym żółtym serem.

Pokrojone na kawałki filety z flądry, wędzony boczek, marchewka i młoda kapusta to najważniejsze...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a...

Grillowanie na grillach z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie różnych sposobów...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Grill węglowy. Jakie cechy powinien mieć dobry...

Grillowanie to doskonała metoda na przyrządzanie potraw na świeżym powietrzu - na tarasie, w ogrodzie czy na...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...