| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Mojito

Mojito

Limonki, mięta, rum, pokruszony lód ...

Składniki

  • 2 limonki
  • 10 ml syropu z trzciny cukrowej
  • 40 ml białego rumu
  • woda sodowa
  • gałązka świeżej mięty
  • kruszony lód

Jak to zrobić

Z jednej limonki wycisnąć sok, połowkę drugiej pokroić w ósemki. W szklance rozgnieść 4 cząstki limonki, wrzucić miętę, wlać sok, syrop i rum. Zamieszać. Wsypać kruszony lód i ponownie zamieszać. Uzupełnić wodą sodową.

Pastę pomidorową przesmażyć na oleju z suszonych pomidorów i wystudzić...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego

Ciasto jabłkowe to chyba najpopularniejsze i najbardziej lubiane z ciast. My proponujemy nieco inną jego...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...