| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Mojito

Mojito

Limonki, mięta, rum, pokruszony lód ...

Składniki

  • 2 limonki
  • 10 ml syropu z trzciny cukrowej
  • 40 ml białego rumu
  • woda sodowa
  • gałązka świeżej mięty
  • kruszony lód

Jak to zrobić

Z jednej limonki wycisnąć sok, połowkę drugiej pokroić w ósemki. W szklance rozgnieść 4 cząstki limonki, wrzucić miętę, wlać sok, syrop i rum. Zamieszać. Wsypać kruszony lód i ponownie zamieszać. Uzupełnić wodą sodową.

Pastę pomidorową przesmażyć na oleju z suszonych pomidorów i wystudzić...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Tiramisu bez jajek

Tiramisu to deser składający się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso, przełożonych...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...