| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Mojito

Mojito

Limonki, mięta, rum, pokruszony lód ...

Składniki

  • 2 limonki
  • 10 ml syropu z trzciny cukrowej
  • 40 ml białego rumu
  • woda sodowa
  • gałązka świeżej mięty
  • kruszony lód

Jak to zrobić

Z jednej limonki wycisnąć sok, połowkę drugiej pokroić w ósemki. W szklance rozgnieść 4 cząstki limonki, wrzucić miętę, wlać sok, syrop i rum. Zamieszać. Wsypać kruszony lód i ponownie zamieszać. Uzupełnić wodą sodową.

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego

Ciasto jabłkowe to chyba najpopularniejsze i najbardziej lubiane z ciast. My proponujemy nieco inną jego...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...