| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Migdałowe pieczarki

Migdałowe pieczarki

Jeśli nie mięso, to co?

Składniki:

  • duże pieczarki,
  • por,
  • ser brie,
  • siekane migdały,
  • sól, pieprz,
  • masło.

Jak przyrządzić:

Pieczarki obrać i umyć, odciąć trzonki. Wydrążyć łyżeczką odrobinę w środku. Trzeba uważać, żeby pieczarki nie pękły i żeby ścianki pieczarkowych miseczek nie były zbyt cienkie. Trzonki i to, co wydrążone z pieczarek posiekać. Umyć i posiekać pora - trochę białej i trochę zielonej części. Na patelni rozpuścić masło i smażyć posiekane pieczarki z porem, aż odparuje woda. Na drugiej suchej patelni uprażyć migdały. Uwaga - bardzo łatwo się przypalają - mają być brązowe, a nie czarne. Pokroić w kostkę ser brie. Przestudzić pieczarki z porem i wymieszać z serem i migdałami, doprawić solą i pieprzem. Napełnić farszem kapelusze i zawijać w kawałki folii aluminiowej. Układać na grillu i chwilę grillować zamknięte - potem rozchylić folię. Do faszerowanych pieczarek podawać pieczywo.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Gruszka z serem pleśniowym i żurawiną

Oryginalny przepis na gruszkę pieczoną na grillu.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Fondue serowe

Podstawowymi składnikami fondue są sery - zwykle w dwóch gatunkach, białe wino i kieliszek...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Grill węglowy. Jakie cechy powinien mieć dobry...

Grillowanie to doskonała metoda na przyrządzanie potraw na świeżym powietrzu - na tarasie, w ogrodzie czy na...

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.