| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Matiasy w miodzie

Matiasy w miodzie

Matiasy w miodzie to kolejna z propozycji na wigilijny stół.

Składniki

  • 5 matiasów,
  • 5 cebul,
  • 3 łyżki miodu,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • przyprawy

Jak to zrobić

Pokrojone cebule lekko podsmażyć na oleju, dodać przecier pomidorowy i miód. Wszystko wymieszać i odstawić aż wystygnie. Następnie przyprawić i zalać śledzie ułożone w salaterce lub słoiku. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: grillowany pstrąg z...

Polecamy świetny przepis na pstrąga z grilla, z limonką i świeżym tymiankiem. Pascal Brodnicki proponuje...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Pascal Brodnicki poleca: kurczak z grilla (WIDEO)

Szukasz pomysłu na smaczne danie z grilla? Polecamy przepis Pascala Brodnickiego. Zobacz, jak przyrządzić na...

Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a...

Grillowanie na grillach z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie różnych sposobów...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.