| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Matiasy w miodzie

Matiasy w miodzie

Matiasy w miodzie to kolejna z propozycji na wigilijny stół.

Składniki

  • 5 matiasów,
  • 5 cebul,
  • 3 łyżki miodu,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • przyprawy

Jak to zrobić

Pokrojone cebule lekko podsmażyć na oleju, dodać przecier pomidorowy i miód. Wszystko wymieszać i odstawić aż wystygnie. Następnie przyprawić i zalać śledzie ułożone w salaterce lub słoiku. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Szaszłyki z cukinii i indyka

Kolejna propozycja szaszłyków drobiowych, tym razem z indyka.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a...

Grillowanie na grillach z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie różnych sposobów...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Grill węglowy. Jakie cechy powinien mieć dobry...

Grillowanie to doskonała metoda na przyrządzanie potraw na świeżym powietrzu - na tarasie, w ogrodzie czy na...