| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Matiasy w miodzie

Matiasy w miodzie

Matiasy w miodzie to kolejna z propozycji na wigilijny stół.

Składniki

  • 5 matiasów,
  • 5 cebul,
  • 3 łyżki miodu,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • przyprawy

Jak to zrobić

Pokrojone cebule lekko podsmażyć na oleju, dodać przecier pomidorowy i miód. Wszystko wymieszać i odstawić aż wystygnie. Następnie przyprawić i zalać śledzie ułożone w salaterce lub słoiku. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest banalnie proste. Wystarczy kupić ogórki i gotowy...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego

Ciasto jabłkowe to chyba najpopularniejsze i najbardziej lubiane z ciast. My proponujemy nieco inną jego...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...