| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Matiasy w miodzie

Matiasy w miodzie

Matiasy w miodzie to kolejna z propozycji na wigilijny stół.

Składniki

  • 5 matiasów,
  • 5 cebul,
  • 3 łyżki miodu,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • przyprawy

Jak to zrobić

Pokrojone cebule lekko podsmażyć na oleju, dodać przecier pomidorowy i miód. Wszystko wymieszać i odstawić aż wystygnie. Następnie przyprawić i zalać śledzie ułożone w salaterce lub słoiku. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Przeczytaj dodatkowo:
Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Kutia

Święta to czas słodkości, wypieków i bakalii. Na stole wigilijnym nie może zabraknąć tradycyjnej...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...