| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Masło zielone

Masło zielone

Zielone masło ze szpinakiem, rukolą oraz czosnkiem...

Składniki:

  • 0,5 kg masła
  • garść świeżego szpinaku
  • garść rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz

Jak to zrobić

Szpinak drobno posiekać. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać szpinak, rukolę oraz rozdrobniony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Przed podaniem można np. łyżką do lodów uformować kuleczki.

Tuznajdziesz
Porównaj
Przeczytaj dodatkowo:
Ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest banalnie proste. Wystarczy kupić ogórki i gotowy...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Kutia

Święta to czas słodkości, wypieków i bakalii. Na stole wigilijnym nie może zabraknąć tradycyjnej...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...