| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Masło zielone

Masło zielone

Zielone masło ze szpinakiem, rukolą oraz czosnkiem...

Składniki:

  • 0,5 kg masła
  • garść świeżego szpinaku
  • garść rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz

Jak to zrobić

Szpinak drobno posiekać. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać szpinak, rukolę oraz rozdrobniony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Przed podaniem można np. łyżką do lodów uformować kuleczki.

Oryginalny smak likieru stworzyły zioła i przyprawy.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjna polska potrawa - pierogi. W Wigilję jemy je z postną kapustą i grzybami.