| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Masło zielone

Masło zielone

Zielone masło ze szpinakiem, rukolą oraz czosnkiem...

Składniki:

  • 0,5 kg masła
  • garść świeżego szpinaku
  • garść rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz

Jak to zrobić

Szpinak drobno posiekać. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać szpinak, rukolę oraz rozdrobniony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Przed podaniem można np. łyżką do lodów uformować kuleczki.

Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki...

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu....

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Fondue serowe

Podstawowymi składnikami fondue są sery - zwykle w dwóch gatunkach, białe wino i kieliszek...

Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...