| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Masło czerwone

Masło czerwone

Pastę pomidorową przesmażyć na oleju z suszonych pomidorów i wystudzić...

Składniki

  • 0,5 kg masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka zmielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz kajeński

Jak to zrobić

Pastę pomidorową przesmażyć na oleju z suszonych pomidorów i wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać pastę pomidorową i paprykę. Całość doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.

Przeczytaj dodatkowo:
Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Pascal Brodnicki poleca: kurczak z grilla (WIDEO)

Szukasz pomysłu na smaczne danie z grilla? Polecamy przepis Pascala Brodnickiego. Zobacz, jak przyrządzić na...

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.