| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo wzbogaci aromat potrawy i podniosie jej walory smakowe.

Masełko czosnkowe z tymiankiemSkładniki:

  • 1-2 ząbki czosnku
  • 10 dag miękkiego masła
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • 2-3 łyżki posiekanej natki
  • szczypta mielonego pieprzu
  • sól do smaku


Przygotowanie:

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól. Zmiksować z pozostałymi składnikami. Schładzać w lodówce przez 1-2 godziny. Podawać do pieczywa lub jako dodatek do mięs.

Fondue czekoladowe to bardzo towarzyska potrawa a zarazem przepyszny sposób na...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Szybkie przepisy świąteczne: ten pyszny makowiec...

Gwarantujemy, że ten makowiec na pewno ci się uda. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby w wigilię i święta...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...

Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjna polska potrawa - pierogi. W Wigilję jemy je z postną kapustą i grzybami.