| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo wzbogaci aromat potrawy i podniosie jej walory smakowe.

Masełko czosnkowe z tymiankiemSkładniki:

  • 1-2 ząbki czosnku
  • 10 dag miękkiego masła
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • 2-3 łyżki posiekanej natki
  • szczypta mielonego pieprzu
  • sól do smaku


Przygotowanie:

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól. Zmiksować z pozostałymi składnikami. Schładzać w lodówce przez 1-2 godziny. Podawać do pieczywa lub jako dodatek do mięs.

Fondue czekoladowe to bardzo towarzyska potrawa a zarazem przepyszny sposób na...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...