| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo wzbogaci aromat potrawy i podniosie jej walory smakowe.

Masełko czosnkowe z tymiankiemSkładniki:

  • 1-2 ząbki czosnku
  • 10 dag miękkiego masła
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
  • 2-3 łyżki posiekanej natki
  • szczypta mielonego pieprzu
  • sól do smaku


Przygotowanie:

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól. Zmiksować z pozostałymi składnikami. Schładzać w lodówce przez 1-2 godziny. Podawać do pieczywa lub jako dodatek do mięs.

Przeczytaj dodatkowo:
Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a...

Grillowanie na grillach z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie różnych sposobów...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Pascal Brodnicki poleca: grillowany pstrąg z...

Polecamy świetny przepis na pstrąga z grilla, z limonką i świeżym tymiankiem. Pascal Brodnicki proponuje...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Fondue serowe

Podstawowymi składnikami fondue są sery - zwykle w dwóch gatunkach, białe wino i kieliszek...

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki...

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu....