| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Makaron zapiekany z grzybami

Makaron zapiekany z grzybami

Zapiekanka jest doskonałą propozycją na szybką kolację dla niespodziewanych gości.

Makaron zapiekany z grzybamiSkładniki

  • 1/2 opakowania makaronu – świderki
  • 2 opakowania zupy pieczarkowej lub borowikowej
  • 300 g pieczarek lub borowików
  • 150 g sera żółtego

Jak to zrobić

Makaron ugotować (nie za miękko). Zupy przygotować według przepisu na torebkach. Pieczarki pokroić w plasterki, ser zetrzeć na tarce. Makaron przełożyć do podłużnego żaroodpornego naczynia, posypać pieczarkami, równomiernie zalać zupą, posypać żółtym serem. Zapiekać około 20 min w temp. 180°C (aż ser się stopi i zarumieni). Podawać na gorąco.

Przeczytaj dodatkowo:
Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a...

Grillowanie na grillach z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie różnych sposobów...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Tiramisu bez jajek

Tiramisu to deser składający się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso, przełożonych...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki...

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu....

Pascal Brodnicki poleca: grillowany pstrąg z...

Polecamy świetny przepis na pstrąga z grilla, z limonką i świeżym tymiankiem. Pascal Brodnicki proponuje...