| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Lekki szprycer

Lekki szprycer

Świetnie gasi pragnienie w letnie, upalne dni.

Składniki

  • Butelka białego wytrawnego wina
  • gazowana woda mineralna
  • kostki lodu
  • plasterki cytryny

Jak to zrobić

Wino i wodę schłodzić w lodówce. Do wysokiej szklanki wrzucić 3 kostki lodu, do połowy napełnić winem i uzupełnić (do 3/4 wysokości) wodą. Zamieszać, udekorować plasterkiem cytryny.

Suche składniki wymieszać, odmierzyć szklankę, a resztę wsypać...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki...

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu....

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.