| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Konfitura z jabłek i róży

Konfitura z jabłek i róży

Bardzo smaczna; doskonała np. do karnawałowych pączków.

Składniki

  • 1,5 kg owoców róży
  • 1,2 kg jabłek
  • 90 dag cukru

Jak to zrobić

Oczyszczone z pestek owoce róży zagotować i przetrzeć. W wywarze z róży rozpuścić cukier. Jabłka zetrzeć na grubej tarce, gotować w syropie do uzyskania szklistości. Dodać przecier z róży, zagotować i włożyć do słoików.

Marmolada pomidorowa

Marmoladę podaje się do befsztyków, smażonego mięsa wołowego i wieprzowego.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: grillowany pstrąg z...

Polecamy świetny przepis na pstrąga z grilla, z limonką i świeżym tymiankiem. Pascal Brodnicki proponuje...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Tiramisu bez jajek

Tiramisu to deser składający się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso, przełożonych...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...