| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Karczek rozkoszy

Karczek rozkoszy

Efekt przechodzi najśmielsze ludzkie fantazje smakowe, jak zapewnia autorka. 

Składniki:

  • karczek
  • vegeta
  • ser żółty
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • przecier pomidorowy
  • musztarda

Jak przyrządzić:

Bierzemy karczek i dzielimy na tyle osób, ile jest w rodzinie. Do foliowej, kuchennej torebki wrzucamy vegetę, oregano, sól, pieprz, łyżkę przecieru pomidorowego oraz kroplę musztardy. Mieszamy. Następnie do tak przygotowanej zaprawy wrzucamy kawałki karczku, mieszamy, wkładamy to wszystko (w tej folii) do lodówki i zostawiamy na godzinkę. Następnie wyjmujemy karczek i układamy na folii aluminiowej (ona w końcu nie przywiera do grilla). Potem kładziemy na środku każdego plastra mięsa plaster lub dwa żółtego sera, zawijamy i w folii układamy na grillu. Kiedy już mięso się odpowiednio zarumieni, zdejmujemy karczek z folii i układamy go bezpośrednio na grillu.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Soczyste szaszłyki z kurczaka upieczone na grillu propozycją dla preferujących drób.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...