| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Karczek rozkoszy

Karczek rozkoszy

Efekt przechodzi najśmielsze ludzkie fantazje smakowe, jak zapewnia autorka. 

Składniki:

  • karczek
  • vegeta
  • ser żółty
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • przecier pomidorowy
  • musztarda

Jak przyrządzić:

Bierzemy karczek i dzielimy na tyle osób, ile jest w rodzinie. Do foliowej, kuchennej torebki wrzucamy vegetę, oregano, sól, pieprz, łyżkę przecieru pomidorowego oraz kroplę musztardy. Mieszamy. Następnie do tak przygotowanej zaprawy wrzucamy kawałki karczku, mieszamy, wkładamy to wszystko (w tej folii) do lodówki i zostawiamy na godzinkę. Następnie wyjmujemy karczek i układamy na folii aluminiowej (ona w końcu nie przywiera do grilla). Potem kładziemy na środku każdego plastra mięsa plaster lub dwa żółtego sera, zawijamy i w folii układamy na grillu. Kiedy już mięso się odpowiednio zarumieni, zdejmujemy karczek z folii i układamy go bezpośrednio na grillu.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Sałatka owocowa z truskawkami

Sałatka owocowa jest świetnym deserem nie tylko na letnie dni.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Kutia

Święta to czas słodkości, wypieków i bakalii. Na stole wigilijnym nie może zabraknąć tradycyjnej...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest banalnie proste. Wystarczy kupić ogórki i gotowy...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...