| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Indyk z boczkiem i warzywami

Indyk z boczkiem i warzywami

Kto nie przepada za kurczakiem, może spróbować indyka z grilla.

Składniki:

  • 40 dag piersi z indyka
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • po 4 łyżki: sosu sojowego, miodu, octu winnego
  • sól, pieprz
  • przyprawa do mięs

Jak przyrządzić:

Pokroić mięso, boczek i cebulę. Wymieszać sos, miód, ocet i zmiażdżony czosnek. Przyprawić. Mięso nabijać na szpadki na zmianę z boczkiem i cebulą. Polać marynatą, oprószyć przyprawą do mięs i odstawić na 2 godz. Podpiec kilka minut na grillu. Potem owinąć w folię i piec jeszcze 5 minut.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Przeczytaj dodatkowo:
Grill węglowy. Jakie cechy powinien mieć dobry...

Grillowanie to doskonała metoda na przyrządzanie potraw na świeżym powietrzu - na tarasie, w ogrodzie czy na...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...