| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Indyk z boczkiem i warzywami

Indyk z boczkiem i warzywami

Kto nie przepada za kurczakiem, może spróbować indyka z grilla.

Składniki:

  • 40 dag piersi z indyka
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • po 4 łyżki: sosu sojowego, miodu, octu winnego
  • sól, pieprz
  • przyprawa do mięs

Jak przyrządzić:

Pokroić mięso, boczek i cebulę. Wymieszać sos, miód, ocet i zmiażdżony czosnek. Przyprawić. Mięso nabijać na szpadki na zmianę z boczkiem i cebulą. Polać marynatą, oprószyć przyprawą do mięs i odstawić na 2 godz. Podpiec kilka minut na grillu. Potem owinąć w folię i piec jeszcze 5 minut.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Dla smakoszy makaronu w różnych postaciach propozycja truskawkowa.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjna polska potrawa - pierogi. W Wigilję jemy je z postną kapustą i grzybami.

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...