| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Herbata po rosyjsku

Herbata po rosyjsku

Rosjanie przyrządzają tradycyjną, czarną herbatę w samowarze.

W małym czajniczku, ustawionym na górze samowara, zaparza się mocną esencję, a następnie wlewa się ją do szklanek z metalowym uchwytem i dopełnia gorącą wodą z kranika umieszczonego z boku samowara.
Zwyczaj każe, aby zamiast słodzić herbatę, wziąć do ust kostkę cukru i popijać napar drobnymi łykami.

Domowy zakwas na żurek

Jest prawdziwie staropolskim daniem, a przepisów na jego wykonanie jest bardzo dużo.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Szybkie przepisy świąteczne: ten pyszny makowiec...

Gwarantujemy, że ten makowiec na pewno ci się uda. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby w wigilię i święta...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...