| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Garnek z polędwiczką

Garnek z polędwiczką

Danie proste, szybkie i bardzo smaczne.

Składniki

  • 2 wieprzowe polędwiczki,
  • puszka białej fasolki,
  • 4 ziemniaki,
  • 2 cebule,
  • cukinia,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypta majeranku.

Jak to zrobić

Mięso i ziemniaki pokroić w grubą kostkę. Mięso lekko podsmażyć. Wyjąć z rondelka i na ten sam tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę oraz cukinię. Połączyć z mięsem. Podlać wodą. Dodać ziemniaki. Gdy będą miękkie, dołożyć odsączoną z zalewy fasolkę. Doprawić do smaku i zagotować.

Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: grillowany pstrąg z...

Polecamy świetny przepis na pstrąga z grilla, z limonką i świeżym tymiankiem. Pascal Brodnicki proponuje...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Tiramisu bez jajek

Tiramisu to deser składający się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso, przełożonych...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...