| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Garnek z parówkami

Garnek z parówkami

Szybka i prosta potrawa - w sam raz dla niespodziewanych gości.

Składniki:

  • 1/2 kg parówek
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • koncentrat pomidorowy
  • jedna torebka ryżu (około 10 dag)
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • tabasco

Ryż ugotować, osączyć. Parówki i pieczarki pokroić w krążki. Cebulę drobno posiekać. Parówki przesmażyć. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę. W garnku poddusić pieczarki; gdy zaczną się złocić, dodać cebulę oraz parówki. Podlać wodą, doprawić czosnkiem roztartym z solą. Dodać koncentrat pomidorowy oraz kilka kropel tabasco (uwaga, jest ostre). Dusić ok. 20 min. Dodać ryż. Zagotować.

Ryba najpierw "pływa" w marynacie z cherry...

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Pierogi z kapustą i grzybami

Tradycyjna polska potrawa - pierogi. W Wigilję jemy je z postną kapustą i grzybami.

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...