| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Garnek z kurczakiem

Garnek z kurczakiem

Możesz także dodać paprykę i pomidory lub polać przed podaniem sosem pomidorowym.

Składniki

  • pierś kurczaka
  • 1/2 paczki makaronu świderki
  • 1/2 kg boczniaków
  • 2 cebule
  • oliwa do smażenia
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Jak to zrobić

Kurczaka podsmażyć na patelni i pokroić w paseczki. Makaron ugotować, odcedzić. Grzyby umyć, osuszyć, pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w rondelku. Do cebuli dodać grzyby. Przesmażyć razem. Wrzucić pokrojoną pierś kurczaka i podlać wodą. Dusić 15 min. Doprawić, dodać makaron. Zagotować i zagęścić zasmażką z masła i mąki. Przed podaniem posypać natką.

Duszone antonówki to klucz do sukcesu tego ciasta.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Pascal Brodnicki poleca: pizza z grilla (WIDEO)

Kolorowa, smaczna wegetariańska pizza z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozarellą. Pascal Brodnicki...

Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.

Tatar ze śledzia

Sposobów na przygotowanie potraw ze śledzi jest bardzo dużo. Jedno jest pewne - to obowiązkowa potrawa...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...