| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Garnek z kurczakiem

Garnek z kurczakiem

Możesz także dodać paprykę i pomidory lub polać przed podaniem sosem pomidorowym.

Składniki

  • pierś kurczaka
  • 1/2 paczki makaronu świderki
  • 1/2 kg boczniaków
  • 2 cebule
  • oliwa do smażenia
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Jak to zrobić

Kurczaka podsmażyć na patelni i pokroić w paseczki. Makaron ugotować, odcedzić. Grzyby umyć, osuszyć, pokroić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w rondelku. Do cebuli dodać grzyby. Przesmażyć razem. Wrzucić pokrojoną pierś kurczaka i podlać wodą. Dusić 15 min. Doprawić, dodać makaron. Zagotować i zagęścić zasmażką z masła i mąki. Przed podaniem posypać natką.

Przeczytaj dodatkowo:
Tiramisu bez jajek

Tiramisu to deser składający się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą espresso, przełożonych...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki...

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu....

Grill węglowy. Jakie cechy powinien mieć dobry...

Grillowanie to doskonała metoda na przyrządzanie potraw na świeżym powietrzu - na tarasie, w ogrodzie czy na...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...