| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Filet z kurczaka w skórce serowej

Filet z kurczaka w skórce serowej

Propozycja potrawy na grilla o niezapomnianym smaku.

Składniki:

  • 60 dkg filetu z kurczaka,
  • 1 łyżka rozmarynu,
  • 1 łyżka oregano,
  • 1 szklanka tartej bułki,
  • 1 łyżka startego parmezanu,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżeczki wody,
  • 3 łyżki oliwy,
  • sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:

Rozmieszać jajka z wodą. Filety oprószyć rozmarynem, oregano, solą i pieprzem. Dokładnie wetrzeć przyprawy w mięso i odstawić na 30 minut. Każdą porcję zanurzać w miksturze jajecznej, a następnie obtoczyć w bułce z serem. Skropić oliwą. Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w wodzie, nabić na nie porcje mięsa. Piec na średnio nagrzanym grillu, odwracając co 3 minuty do momentu, aż mięso będzie odpowiednio wypieczone.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Tym razem rolada z twarogiem i jogurtem. Palce lizać!

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego

Ciasto jabłkowe to chyba najpopularniejsze i najbardziej lubiane z ciast. My proponujemy nieco inną jego...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...