| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Domowy twarożek

Domowy twarożek

Samodzielnie przygotowany twarożek z zsiadłego mleka, to idealne drugie śniadanie. Szczególnie polecane z czerstwą bułeczką.

Składniki:

  • 2 szklanki zsiadłego mleka,
  • szklanka słodkiego mleka,
  • łyżka śmietanki,
  • łyżeczka posiekanego koperku,
  • sól.

Świeże mleko zagotuj, połącz ze zsiadłym, wymieszaj i ostudź. Na sitku odcedź twaróg. Dodaj śmietankę, koperek lub miętę, posól i wymieszaj.

Omlet to doskonały pomysł na niedzielne śniadanie.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Przepis na zupę chrzanową, doskonałą na...

Zupa chrzanowa to regionalny specjał z regionu łódzkiego – obowiązkowy element w wielkanocnym...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Pascal Brodnicki poleca: grillowany pstrąg z...

Polecamy świetny przepis na pstrąga z grilla, z limonką i świeżym tymiankiem. Pascal Brodnicki proponuje...

Placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane przygotowuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i...

Pascal Brodnicki poleca: kurczak z grilla (WIDEO)

Szukasz pomysłu na smaczne danie z grilla? Polecamy przepis Pascala Brodnickiego. Zobacz, jak przyrządzić na...