| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Domowy twarożek

Domowy twarożek

Samodzielnie przygotowany twarożek z zsiadłego mleka, to idealne drugie śniadanie. Szczególnie polecane z czerstwą bułeczką.

Składniki:

  • 2 szklanki zsiadłego mleka,
  • szklanka słodkiego mleka,
  • łyżka śmietanki,
  • łyżeczka posiekanego koperku,
  • sól.

Świeże mleko zagotuj, połącz ze zsiadłym, wymieszaj i ostudź. Na sitku odcedź twaróg. Dodaj śmietankę, koperek lub miętę, posól i wymieszaj.

Omlet to doskonały pomysł na niedzielne śniadanie.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.