| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Cukinie na grilla

Cukinie na grilla

Cukinia to nie tylko smaczne, ale i wartościowe warzywo. Ma szerokie zastosowanie. Nadaje się też na grilla. Warto spróbować.

Składniki:

  • 8 cukinii,
  • czosnkowo-cebulowa Rama Creme Bonjour,
  • 3 młode cebule,
  • 2 jajka,
  • 3 dkg tartego parmezanu,
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Cukinie myjemy i obcinamy końcówki. Kroimy wzdłuż i wydrążamy miąższ łyżką. Cebulę obieramy i siekamy. Delikatnie mieszamy posiekany miąższ cukinii, Ramę, jajka, parmezan i tymianek. Dodajemy łyżkę oliwy, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Połówki cukinii układamy na grillu, napełniamy farszem i skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczemy około 30 min, a potem tylko jemy i jemy.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Przeczytaj dodatkowo:
Szybkie przepisy świąteczne: ten pyszny makowiec...

Gwarantujemy, że ten makowiec na pewno ci się uda. Nie musisz być mistrzem kuchni, aby w wigilię i święta...

Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...

Chipsy Lays z sosem salsa

Chipsy Lays to popularna przekąska, po którą chętnie sięgają zarówno starsi, jak i młodsi. Aby...

Faworki

Faworki inaczej zwane chrustem to chrupkie ciasteczka o słodkim smaku smażone w głębokim tłuszczu i...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.