| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Cukinie na grilla

Cukinie na grilla

Cukinia to nie tylko smaczne, ale i wartościowe warzywo. Ma szerokie zastosowanie. Nadaje się też na grilla. Warto spróbować.

Składniki:

  • 8 cukinii,
  • czosnkowo-cebulowa Rama Creme Bonjour,
  • 3 młode cebule,
  • 2 jajka,
  • 3 dkg tartego parmezanu,
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Cukinie myjemy i obcinamy końcówki. Kroimy wzdłuż i wydrążamy miąższ łyżką. Cebulę obieramy i siekamy. Delikatnie mieszamy posiekany miąższ cukinii, Ramę, jajka, parmezan i tymianek. Dodajemy łyżkę oliwy, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Połówki cukinii układamy na grillu, napełniamy farszem i skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczemy około 30 min, a potem tylko jemy i jemy.


Przepis przysłany na konkurs "Letnie grillowanie" organizowany przez serwis Muratordom.pl.

Pyszny i pomysłowy warkocz z różnych mięs.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Porterówka

Porterówka to polska wódka wytwarzana z porteru, spiytusu i wanilii. Proporcje mogą być...

Na czym polega metoda bezpośrednia grillowania, a...

Grillowanie na grillach z zamkniętą pokrywą umożliwia wykorzystanie różnych sposobów...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Pascal Brodnicki: lubię spotkania przy grillu...

Polecamy wywiad z Pascalem Brodnickim na temat grillowania. Pascal zdradzam nam, czym jest dla niego...

Bezy

Bezy to doskonały sposób na wykorzystanie białek, które zostają po upieczeniu ciast kruchych...