| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Bulion warzywny z lanymi kluskami

Bulion warzywny z lanymi kluskami

Delikatny bulion warzywny, z pewnością nie zaszkodzi naszym żołądkom.

Składniki:

  • 2 marchewki,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • 2 białka,
  • 2 łyżki mąki,
  • łyżeczka masła,
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
  • sól.

Warzywa pokrój, zalej 4 szklankami wody. Posól i ugotuj. Mąkę i białka starannie wymieszaj widelcem. Warzywa odcedź, wywar ponownie zagotuj, wlej cienkim strumieniem ciasto. Chwilę pogotuj, zestaw z ognia, dodaj masło i natkę.

Przeczytaj dodatkowo:
Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Masełko czosnkowe z tymiankiem

Masełko czosnkowe to aromatyczny dodatek do pieczywa, mięsa lub gotowanych warzyw. Tymianek dodatkowo...

Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego

Ciasto jabłkowe to chyba najpopularniejsze i najbardziej lubiane z ciast. My proponujemy nieco inną jego...

Farsz do uszek wigilijnych - prosty przepis dla...

Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez czerwonego barszczu z uszkami. Podajemy sprawdzony...

Zupa-krem z groszku

Zupa krem z groszku jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony...