| muratordom.pl » Kuchnia » Przepisy » Bulion warzywny z lanymi kluskami

Bulion warzywny z lanymi kluskami

Delikatny bulion warzywny, z pewnością nie zaszkodzi naszym żołądkom.

Składniki:

  • 2 marchewki,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • 2 białka,
  • 2 łyżki mąki,
  • łyżeczka masła,
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
  • sól.

Warzywa pokrój, zalej 4 szklankami wody. Posól i ugotuj. Mąkę i białka starannie wymieszaj widelcem. Warzywa odcedź, wywar ponownie zagotuj, wlej cienkim strumieniem ciasto. Chwilę pogotuj, zestaw z ognia, dodaj masło i natkę.

Jest takie ciasto, którego nie może zabraknąć podczas Świąt Wielkanocnych.

zobacz więcej
zamknij
Przeczytaj dodatkowo:
Ogórki małosolne

Przygotowanie ogórków małosolnych jest banalnie proste. Wystarczy kupić ogórki i gotowy...

Barszcz czerwony z kulebiakiem

Jeśli zupa wigilijna, to koniecznie barszcz czerwony. A do barszczu znakomicie pasuje kulebiak z kapustą.

Pascal Brodnicki poleca: grillowane steki wołowe...

Zamiast grillować tradycyjną karkówkę polecamy super przepis na smaczną wołowinę z grilla. Przygotuj...

Pascal Brodnicki poleca: Quesadillas z kurczakiem...

Zaskocz swoich gości i przygotuj na przyjęcie w ogrodzie smaczne tortille z kurczakiem. Sprawdź, w jakiej...

Wielkanoc na świecie

Jak co roku zajadamy się jajkami w każdej postaci, mazurkami i babami, dom ozdabiamy wiosennymi kwiatami...

Pascal Brodnicki poleca: szaszłyki z polędwiczki...

Oryginalny przepis na szaszłyki z polędwiczki wieprzowej i kiełbasy chorizo, pieczone na grillu....