Remont Roku 2017 - 16077
close
1/15

Zdjęcie konkursowe Remont Roku 2017

Jesteśmy 4 osobową rodziną, która mieszka wraz z 'babcią' w domku jednorodzinnym (garaż w bryle i dwa piętra oraz strych). Do tej pory zajmowaliśmy jedno piętro, gdzie mieliśmy kuchnie, łazienkę, salon i sypialnie. Wraz z narodzinami córki, postanowiliśmy powiększyć naszą przestrzeń o poddasze, które do tej pory pełniło funkcje strychu. Zgłosiliśmy projekt przebudowy wraz z nadbudową budynku domu jednorodzinnego. Poddasze zostało przebudowane - zmieniliśmy całkowicie konstrukcje dachu wprowadzając dwie bardzo duże lukarny, tak aby zminimalizować skosy. Ponadto ocieplając dach zastosowaliśmy piankę poliuretonową. Dzięki temu na poddaszu powstały trzy sypialnie oraz łazienka. W trakcie prac zdemontowaliśmy całkowicie dach, zrobiliśmy nową wieźbę dachową, na dachu położyliśmy blachę na rąbek. Na poddaszu został wprowadzony nowy podział funkcjonalny pomieszczeń. Teraz jesteśmy na etapie wykończenia - w większości prace zostały wykonane, pozostały nam domalowanie niektórych ścian, obłożenie małej ściany na spoczniku kamieniem loft białym, wykończenie częściowe łazienki (zabudowa, szafki i umywalka). W drugim etapie mamy zamiar wykończyć cały dom od zewnątrz - obrobić balkony, wymienić elewacje. Ponadto, składamy projekt o dobudowę tarasu z tyłu budynku z wiatą gospodarczą pod nim.